oorkaarsen

Hopi oorkaarsen
     Van oorsprong een Indiaanse rituele en helende ceremonie.
Algemeen
Het gebruik van oorkaarsen is een oude natuurgeneeswijze volgens een traditie van de Hopi, een Noord-Amerikaanse indianenstam. De kaars wordt manueel vervaardigd uit gerolde stroken linnen, gedrenkt in bijenwas en geneeskrachtige kruiden. Oorkaarsen zijn gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen.
Werking: een lichte onderdruk (schouweffekt) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage aan het trommelvlies en de gehoorgangen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en is er onmiddellijk effect op de drukregeling in het oor. Gebruikers van oorkaarsen beschrijven dit als een gevoel van welzijn, bevrijding en verlichting van oor- en neuszone. Hoe verder de oorkaars opbrandt, hoe intenser (maar niet bedreigend) het warmtegevoel zich manifesteert. Deze lokale aanvoer van warmte stimuleert de perifere bloedsomloop, het immunitaire systeem, de zuiverende werking van het lymfesysteem en tenslotte de energetische punten en reflexzones.
Energetisch: vanuit dit standpunt verwijdert het reinigende vuur de negatieve vibraties van de energievelden en harmoniseert de energetische status (homeostasie). Zowel uit Aura- en Kirlian-fotografie is gebleken dat de energievelden opmerkelijk verbeteren na een sessie met oorkaarsen.
Toepassing
-    Verwijderen van oorstoppen.
-    Losmaken van oorsmeer.
-    Irritatie na een verkoudheid (voorhoofds- en bijholte-ontsteking).
-    Drukcompensatie in geval van hoofdpijn en migraine.
-    Activeren van lokale bloedcirculatie.
-    Oorsuizen en tintelingen.
-    Activering van het lymfesysteem en het metabolisme.
-    Coördinatie beide hersenhelften.
-    Ontspanning en relaxatie, bijvoorbeeld tegen hyperactiviteit, stress
-    Slaapproblemen.
Contra-indicatie's
Deze therapie is niet geschikt voor personen met een doorboord trommelvlies of een ernstige oorontsteking. Ze is evenmin geschikt voor epilepsiepatiënten!
Behandeling
De behandeling gebeurt op een massagetafel, deels in rug- en in zijlig.
Eerst ontvangt u een ontspannende schouder-, hals- en hoofdmassage met weldadige en relaxerende oliën van Weleda (u ligt op de rug, onder een knus badlaken met ontblote schoudergordel). Deze massage stimuleert de energetische punten én de lymfebanen in de hals, op de schedel, rond de oren en over het volledige aangezicht.
Daarna volgt het eigenlijke ritueel met de oorkaarsen.
Ik breng de bodem van de kaars voorzichtig draaiend in het oor tot de gehoorgang volledig is afgesloten (dit doet GEEN pijn). Eens de oorkaars brandt, hoort u een zacht knetterend geluid. De behandeling is prettig en rustgevend en u zult een weldadige warmte voelen. We werken steeds beide oren direkt na elkaar af, omdat we het evenwichtsorgaan in de oren niet willen ontregelen.
Elke kaars brandt een kleine 15 minuten. Bij de Biosun Hopikaarsen die ik gebruik, zal het verbrande deel omplooien en niet afvallen. Na het verwijderen van de kaars maak ik het oor eventueel schoon met een oorlepeltje (het meeste smeer zit in de kaars zelf).
Tot slot neemt u nog een 10-tal minuten “platte” rust.
Frekwentie van een behandeling:
Preventief is het aangeraden om de sessie om de 3 maanden te herhalen.
Curatief - bvb in geval van opkomende verkoudheid – kan het nodig zijn om na een eerste “lange” sessie; 3 à 4 dagen na elkaar een korte behandeling te herhalen, tot verbetering optreedt.
Hopi Indianen
Deze oorspronkelijke uitvinders van de oorkaarsbehandeling zijn momenteel gehuisvest in Arizona (Navajo-reservaat in USA). Hun onwaardige behandeling wordt reeds decennia lang bij diverse instanties aangeklaagd, waaronder de UNO, Mensenrechtenorganisaties, Internationale Rechtbank in den Haag, enz...
Als teken van erkenning en respect deelt fabrikant en verdeler Biosun zijn winst met de Hopi.
Tarief
volledige behandeling = 60 minuten = 60 euro
!!! bij 11 sessies op 12 maanden tijd = 1 sessie gratis
image-128388-schaduw.w640.jpeg